Verhuur een appartement

Als woningeigenaar kun je je appartement onderverhuren voor een periode wanneer je er zelf niet woonachtig bent. In dit geval is het verstandig om de verhuurwet als uitgangspunt te nemen.

Vind een huurder voor je appartement

Verhuur appartement - adverteren

Housingtarget.com is een van Nederlands leidende woningzoekmachines en heeft vele gebruikers - waaronder velen die een appartement willen huren.

Maak een advertentie aan voor de verhuur van je appartement op Housingtarget.com - klik hier.

Huurcontract voor het verhuren van een appartement

Wanneer je een appartement wilt verhuren is het verstandig om de mondelinge overeenkomst tussen de huurder en verhuurder ook schriftelijk vast te leggen.  

Wanneer je je appartement wilt onderverhuren kan de huurder vragen om een huurcontract. Dit contract dient bijvoorbeeld informatie te bevatten over de oppervlakte van de woonruimte, betalingsvoorwaarden, gas- water- en lichtverbruik, de staat van de woonruimte bij intrek en het verlaten van het appartement en eventuele huisregels aangaande bijvoorbeeld huisdieren en roken enz.

Informatie voor huurders van appartementen

Als huurder moet je vaak een borg betalen gelijk aan 1 of meerdere maanden de huurprijs. Je hebt hierdoor als verhuurder de garantie dat een huurder zich aan de gemaakte afspraken houdt. De borg dient terugbetaalt te worden, op voorwaarde dat de huurder de woonruimte achterlaat in dezelfde staat als waarin deze werd opgeleverd. Wanneer er beschadigingen hebben plaatsgevonden aan de woning, wordt (een deel) van het borggeld gebruikt om deze te repareren.

Ben je op zoek naar appartementen te huur? Klik hier voor een overzicht van beschikbare huurappartementen. 

Bekijk ook:

Verhuur appartement
Verhuur huis
Verhuur kamer
Verhuur studio
Verhuur studentenkamer
Verhuur woning