Kamer verhuren

Verhuur een kamer

Als woningeigenaar kun je een kamer verhuren of een deel van het huis, terwijl je er zelf woont. In een dergelijk geval is het verstandig om de huurwet te raadplegen.

Vind een huurder voor je kamer!

De kamer te huur aanbieden

Housingtarget.com is een van Nederlands leidende woningzoekmachines en heeft veel woningzoekenden, waaronder studenten die op zoek zijn naar een kamer.
Klik hier en maak een profiel aan om je kamer te verhuren op Housingtarget.com

Contract bij de verhuur van de kamer

Bij het verhuren van een kamer, is het het best om de mondelinge overeenkomst tussen huurder en verhuurder op papier vast te leggen.

Wanneer je een kamer verhuurt, kan je huurder om specifieke details in het huurcontract vragen. Het contract moet bijvoorbeeld informatie verschaffen over het aantal vierkante meters, of de huurder toegang heeft tot de keuken, het bad, de wasmachine, de kelder en tuin, de betalingsvoorwaarden, het verbruik van gas water en licht, de staat van de kamer bij oplevering en vertrek, en eventuele huisregels rondom huisdieren, geluid, roken, enzovoort.

Informatie over kamerverhuur voor huurders

Als huurder moet je vaak een borg betalen gelijk aan 1 of meerdere maanden de huurprijs. Je hebt hierdoor als verhuurder de garantie dat een huurder zich aan de gemaakte afspraken houdt. De borg dient terugbetaalt te worden, op voorwaarde dat de huurder de kamer achterlaat in dezelfde staat als waarin de kamer werd opgeleverd. Wanneer er beschadigingen hebben plaatsgevonden in de kamer, wordt (een deel) van het borggeld gebruikt om deze te repareren.
Zoek je een kamer te huur? Klik hier voor een overzicht van beschikbare kamers te huur..  

Zie ook

Verhuur van kamers
Verhuur van huizen
Verhuur van appartementen
Verhuur van vrijstaande huizen