Huis verhuren

Verhuur een huis

Als woningeigenaar kun je besluiten je huis te verhuren. In een dergelijk geval is het verstandig om de huurwet te raadplegen.

Vind een huurder voor je huis!

Het huis te huur aanbieden

Housingtarget.com is een van Nederlands leidende woningzoekmachines en heeft veel woningzoekenden die op zoek zijn naar een huis. 
Klik hier en maak een profiel aan om je huis te verhuren op Housingtarget.com

Contract bij de verhuur van het huis

Bij het verhuren van een huis, is het het best om de mondelinge overeenkomst tussen huurder en verhuurder op papier vast te leggen.

Wanneer je een huis verhuurt, kan je huurder om specifieke details in het huurcontract vragen. Het contract moet bijvoorbeeld informatie verschaffen over het aantal vierkante meters, of de huurder toegang heeft tot bijvoorbeeld de kelder en de tuin (indien aanwezig), de betalingsvoorwaarden, het verbruik van gas water en licht, de staat van het huis bij oplevering en vertrek, en eventuele huisregels rondom huisdieren, geluid, roken, enzovoort.

Informatie over verhuur van huizen voor huurders

Als huurder moet je vaak een borg betalen gelijk aan 1 of meerdere maanden de huurprijs. Je hebt hierdoor als verhuurder de garantie dat een huurder zich aan de gemaakte afspraken houdt. De borg dient terugbetaalt te worden, op voorwaarde dat de huurder de woonruimte achterlaat in dezelfde staat als waarin deze werd opgeleverd. Wanneer er beschadigingen hebben plaatsgevonden aan de woning, wordt (een deel) van het borggeld gebruikt om deze te repareren.
Zoek je een huis te huur? Klik hier voor een overzicht van beschikbare huizen te huur..

Zie ook

Verhuur van kamers
Verhuur van huizen
Verhuur van appartementen
Verhuur van vrijstaande huizen